Valitse maa tai alue.

Close
Kirjaudu sisään Rekisteröidy Sähköposti:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Covid-19: n 3D-tulostettava naamio hyväksytty - vain MJF-tulostimille, tiedostot käytettävissä

CIIRC-RP95-3D-covid19-mask-645

Prahassa sijaitsevan Tšekin teknisen yliopiston tietotekniikan, robotiikan ja kybernetiikan instituutin (CIIRC CTU) suunnittelema osa on nimeltään 'CIIRC RP95-3D' ja se on painettava 'multijet fusion' (MJF) -tulostimelle.

Täältä on saatavana valmistustiedostot MultiJet Fusion 3d -tulostimien käyttäjille

CTU: n mukaan:


Se on testattu suoraan Na Homolcen sairaalan henkilökunnalla. Naamion tuotanto erityisillä 3D-tulostimilla voi alkaa. Tavoitteena on toimittaa mahdollisimman monta kappaletta, pääasiassa sairaaloihin. Koska MJF-tekniikkaa on saatavana vain rajoitetussa määrässä laitoksia Tšekin tasavallassa, tutkijat keskittyvät nyt kehittämään hengityslaitteen versiota, joka soveltuu massatuotantoon ruiskuvalun avulla. Tämä lisää tuotantokapasiteettia ja laajentaa huomattavasti niiden yritysten joukkoa, jotka pystyvät harjoittamaan tuotantoa.

”Seuraava työmme lähipäivinä on valmistaa massatuotannon prototyyppi”, kertoi CIIRC CTU -projektitoimiston päällikkö Vít Dočkal. "Uskomme, että tällä uudella versiolla voimme tuottaa melkein 10 000 kappaletta päivässä."

Suunnittelussa muun muassa Pilsenin Länsi-Böömin yliopisto optimoi silikonihengitysventtiilin ja Škoda Auto tulostaa ensimmäisen koekäytön tuotantolinjalleen.

Tšekin terveysministeriön mukaan maan tuotannon odotetaan nousevan 500 kappaleeseen päivässä huhtikuun alusta jopa ilman ruiskuvalua.

Lisätietoja on täällä

Kiitos Euroopan passiivikomponenttien instituutin puheenjohtajalle Tomas Zednicekille siitä, että hän kiinnitti tämän Electronics Weeklyn tietoisuuteen saadakseen sanan suunnittelutiedostoista.