Valitse maa tai alue.

Close
Kirjaudu sisään Rekisteröidy Sähköposti:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Nasa palkitsi kaupallisen rahtisopimuksen kuun portista SpaceX: lle

Nasa awards commercial cargo contract for lunar Gateway to SpaceX

Gateway Logistics Services -sopimuksen ehdot edellyttävät, että SpaceX toimittaa kriittisen paineistetun ja paineettoman lastin, näytteenottoaineistot ja muut esineet, joita miehistö voi tarvita Gateway-veneessä ja myös kuun pinnalla olevien retkiensä aikana.

Nasa kuvaa palkintoa merkittävänä edistysaskeleena Artemis-ohjelmalle, jonka tavoitteena on laskeutua ihmisten jälleen kuuhun vuoteen 2024 mennessä ja rakentaa kestävä ihmisen kuun läsnäolo.

"Tämä sopimuspalkinto on uusi kriittinen pala suunnitelmastamme palata kuuhun kestävästi", sanoi NASA: n järjestelmänvalvoja Jim Bridenstine.

"Yhdyskäytävä on pitkän aikavälin Artemis-arkkitehtuurin kulmakivi ja tämä syvän avaruuden kaupallinen rahtikapasiteetti integroi vielä yhden amerikkalaisen teollisuuskumppanin suunnitelmiin tutkia ihmisiä Kuussa valmistautuessaan tulevaan Marsiin suuntautuvaan operaatioon."

NASA: n mukaan se suunnittelee useita toimitusmatkoja, joissa rahtiavaruusalus pysyy kiertoradalla kuusi - 12 kuukautta kerrallaan.


"Paluu Kuuhun ja tulevaisuuden avaruustutkimuksen tukeminen vaatii kohtuuhintaisia ​​merkittävien rahtimäärien toimittamista", sanoi SpaceX: n toimitusjohtaja ja operatiivinen johtaja Gwynne Shotwell. "Yhteistyössä NASA: n kanssa SpaceX on toimittanut tieteellistä tutkimusta ja kriittisiä tarvikkeita kansainväliselle avaruusasemalle vuodesta 2012, ja meillä on kunnia jatkaa työtä Maan kiertoradan ulkopuolella ja kuljettaa Artemis-lastia Gatewaylle."

Logistiikkapalvelusopimuksilla taataan kaksi virkamatkaa logistiikkapalvelujen tarjoajaa kohden, ja niiden kokonaisarvo on enintään 7 miljardia dollaria kaikissa sopimuksissa, koska tarvitaan uusia virkamatkoja.

Yksiö

Itse yhdyskäytävällä NASA on aiemmin todennut:

Astronautit vierailevat yhdyskäytävällä vähintään kerran vuodessa, mutta he eivät oleskele ympäri vuoden, kuten miehistö kansainvälisellä avaruusasemalla. Yhdyskäytävä on myös paljon pienempi. Sen sisustus on suunnilleen yksiöasunnon kokoinen (kun taas avaruusasema on suurempi kuin kuuden makuuhuoneen talo). Telakoituaan astronautit voivat asua ja työskennellä avaruusaluksella jopa kolme kuukautta kerrallaan, tehdä tieteellisiä kokeita ja tehdä retkiä Kuun pintaan.

Jopa ilman miehistön läsnäoloa, huipputekninen robotti ja tietokoneet suorittavat kokeita avaruusaluksen sisällä ja ulkopuolella, palauttaen tiedot automaattisesti takaisin Maahan.

Voit lukea lisää Kuu-projektista Nasa-verkkosivustolla.

Kuvahyvitys: SpaceX - Esimerkki SpaceX Dragon XL: stä, kun se otetaan käyttöön Falcon Heavyn toisesta vaiheesta korkealla Maan kiertoradalla matkalla yhdyskäytävälle kuun kiertoradalla.

Katso myös: NASA valitsee kaksi ensimmäistä tieteellistä hyötykuormaa Lunar Gatewaylle